Informatie over eetbare prints

Wil jij de allermooiste taarten maken maar niet uren tijd kwijt zijn aan het boetseren of maken van overige decoraties? Bestel dan een eetbare print uit onze catalogus of van een eigen foto/afbeelding. Hieronder leggen wij het verschil uit tussen de verschillende sheets.

Frosting Sheets:
Dit zijn sheets van de allerbeste kwaliteit waar de kleuren het beste op uitkomen. Het is dik en stevig papier en aan de achterkant van de sheet zit een doorzichtig beschermingsvel, deze haal je eraf voordat je de print op jouw creatie legt. De sheet is gemakkelijk op maat te knippen en kan gebruikt worden op fondant en marsepein. Wanneer je hem op slagroom of botercreme wilt leggen doe dit dan niet ver van te voren, dit in verband met de vochtigheid. De sheet zal dan uiteindelijk wegsmelten. Wij raden aan om de sheet altijd op een fondant plakje te bevestigen, dit kan het beste met piping gel. Smeer de achterkant van de sheet altijd volledig, maar dun, in anders heb je kans dat er luchtbelletjes onder de sheet komen. Als je de sheet wilt bewaren, doe dit dan altijd op een donkere plek zoals een lade of een kast. Hierdoor kan er door lichtval namelijk geen verlies van kleuren zijn. Na aankoop zijn de sheets altijd minimaal nog 1 jaar houdbaar.

Dubbeldik Ouwel:
Dubbeldik ouwel is dun, maar stevig hittebestendig papier waardoor het voor veel doeleinden worden gebruikt zoals op brood, pannenkoeken of gebak. De kwaliteit is minder dan de frosting sheet, hij is meer doorzichtig. De sheet is gemakkelijk op maat te knippen en kan prima op slagroom of botercreme. Zorg wel dat de room of creme zo glad mogelijk is voor het mooiste resultaat. Geadviseerd wordt om de print ongeveer een uur voor consumptie te bevestigen. Ouwels plak je altijd op met crisco of piping gel, nooit met water!

Ouwel:
Ouwel is dun, hittebestendig papier waardoor het voor veel doeleinden worden gebruikt zoals op brood, pannenkoeken of gebak. De kwaliteit is minder dan de dubbeldik ouwel, hij is meer doorzichtig. De sheet is gemakkelijk op maat te knippen en kan prima op slagroom of botercreme. Zorg wel dat de room of creme zo glad mogelijk is voor het mooiste resultaat. Geadviseerd wordt om de print ongeveer een uur voor consumptie te bevestigen. Ouwels plak je altijd op met crisco of piping gel, nooit met water!

Ingrediënten:

Frosting sheets: Zetmeel (E1422, E1412) maltodextrine, glycerine, suiker, water, stabilisator (E414, E480), dextrose, emulgatoren (E435, E491, E471), smaakstoffen, conserveermiddel (E202), citroenzuur, kokosvet (gedeeltelijk gehard), sucralose.

Ouwel: aardappelzetmeel, water, koolzaadolie

Inkt: gedemineraliseerd water, glycerine, alcohol, kleurstof (zie onder)

Rode inkt: E124 (AZO), E122 (AZO)
Gele inkt: E102 (AZO), E124 (AZO), E104 (AZO)
Blauwe inkt: E102 (AZO), E124 (AZO), E104 (AZO)
Zwarte inkt: E151, E110 (AZO), E104 (AZO), E133